Apr 13

Blauwe Plank en Gouden Spijker 2007 uitgereikt door Spunk Spunk deelt jaarlijks de Blauwe Plank uit aan “het bureau dat verantwoordelijk is voor de meest tenenkrommende jongerencampagne van het afgelopen jaar”. Jongeren worden volgens Spunk ‘bestookt met campagnes gemaakt door dertigers die denken precies te weten wat zij leuk vinden, maar meestal de plank finaal misslaan.’

De eer om de Blauwe Plank te winnen valt dit jaar toe aan de campagne ‘Wat voor eikel ben jij? /Wat voor kuddedier ben jij?’ gemaakt door UbachsWisbrun/JWT in opdracht van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken.

Genomineerd voor de Blauwe Plank 2007 waren:

Spunk reikt ook een Gouden Spijker prijs uit aan een campagne die bij de redactie van Spunk wel in de smaak valt. De winnaar daarvan is de campagne ‘Internetseks, daar kun je goed ziek van zijn’ van collega’s van de Stichting Mijn Kind Online, gemaakt door YoungWorks. Het lespakket bij deze campagne kreeg eerder al vrij positieve commentaren op Retecool.

Genomineerd voor de Gouden Spijker 2007 waren:

De door Spunk geprezen filmpjes van Gouden Spijker genomineerden zijn allemaal te vinden op YouTube. Die van Blauwe Plank genomineerden zo te zien niet.

Spunk let niet op effectiviteit, maar vooral op veronderstellingen over jongeren en de creatieve uitvoering. Zie ook de Blauwe Plank en Gouden Spijker uitslagen van 2005 en 2006.

Deel het:
  • Digg
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • NuJIJ
  • TwitThis
  • StumbleUpon

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

preload preload preload